Sierd-jan » Specials » Vakantieland italie

Italië als vakantieland

Italië als vakantieland Als vakantieland is Italië een perfect land. Het gehele jaar is daar wel iets te beleven. Zowel voor de sportieve toeristen als voor de cultuurliefhebbers. Steden zijn er in overvloed en om natuur hoef je ook niet ver te zoeken in Italië.

Natuur

Qua natuur valt er van alles te zien in Italië.

Noorden

In het noorden van het land heb je de Alpen. In deze bergregio kan men zowel in de zomer als in de winter terecht. De hoge passen zijn in de winter dan niet begaanbaar voor verkeer maar de kabelbanen draaien overuren om de wintersporters de bergen op te krijgen. Ook in de zomer zijn deze kabelbanen open en kan men boven op de bergen genieten van het uitzicht en van mooie wandelingen. Ook met de auto of fiets is er genoeg te beleven in de Alpen. Verschillende bergpassen om te berijden en andere dalen om te bezoeken.

Midden

In het midden van Italië bevinden zich vooral heel veel heuvels en wijnlandschappen. In de winter is het er heerlijk vertoeven maar in de zomer kan het er wel goed warm zijn. Vanaf deze heuvels is er genoeg te zien. De meeste grote steden bevinden zich ook in het midden van Italië waardoor het een perfecte plek is voor zowel cultuur als natuur.

Zuiden/ eilanden

Ook het zuiden van Italië is heuvelachtig maar ook vulkanisch. De eilanden van Italië hebben ook vulkanen om te bezoeken en de Etna op Sicilië is zelfs nog een actieve vulkaan.

Bron: Chikid, PixabayBron: Chikid, Pixabay

Cultuur

Door de lange geschiedenis van Italië en de Romeinse tijd, is er genoeg cultureels te vinden in Italië. Vooral in de grote steden is er heel veel te vinden wat nog teruggaat naar de tijd rond Christus. Zo heeft Rome het coloseum waar vroeger de spelen werden gehouden voor de keizer. Maar ook zijn er overal vele katholieke kerken te vinden in verschillende bouwstijlen. Langs de kust zijn ook nog de forten te vinden die vroeger als verdedigingswerken werken gebruikt om Italië te verdedigen tegen indringers.

Eten en drinken

Voor Italianen is eten iets wat belangrijk is en graag met de hele familie wordt gedaan. Over de hele wereld is het Italiaanse eten zelf dan ook bekend. De meest bekende soorten Italiaans eten zijn dan wel de pizza's en de pasta's. Natuurlijk mag ook het Italiaanse schepijs niet vergeten worden.
Livorno in Toscane, Italië

Livorno in Toscane, Italië

In het westen van Toscane ligt aan de Middellandse Zee de Italiaanse provincie Livorno met als hoofdstad Livorno-stad. Deze stad is de grootste havenstad van Toscane en de op twee na grootste havensta…
Pinerolo in Piëmonte, Italië

Pinerolo in Piëmonte, Italië

Vlakbij de grens van Frankrijk en Italië ligt in de provincie Turijn (Piëmonte) de stad Pinerolo. Tijdens de Giro d'Italia van 2019 is deze stad tweemaal een onderdeel in twee verschillende etappes. O…
Zuid-Tirol, Italië: Stelviopas

Zuid-Tirol, Italië: Stelviopas

In het noorden van Italië op de grens met Zwitserland ligt Nationaal park Stelvio. In dit park ligt ook de welbekende Stelviopas. Deze pas is vooral door de wielerronde Giro d'Italia in Nederland beke…
Zuid-Tirol, Italië: Sulden

Zuid-Tirol, Italië: Sulden

In Nationaalpark Stilfserjoch (Stelviopas) ligt op 1906 meter boven zeeniveau het plaatsje Sulden. Het dal van Sulden (Solda in het Italiaans) wordt omringd door het Ortlermassief en de hoogste berg d…
Gepubliceerd door Sierd-jan op 17-08-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
  • https://www.naturescanner.nl/europa/italie
  • http://dier-en-natuur.infonu.nl/natuur/61385-vulkanen-in-europa-italie.html
  • http://www.ditisitalie.nl/italiaanse-cultuur/
  • https://wikikids.nl/Itali%C3%AB#Cultuur